Home

Floorball of Unihockey komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. Floorball is de snelste teamsport ter wereld. Floorball is ook één van de snelst groeiende sporten van Europa. In Zweden, Finland, Tsjechië en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten.
Hoewel veel floorballregels van ijshockey komen, speel je floorball in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic 'gaten' bal. Floorball is een snel te leren sport. Door het kleine aantal regels is floorball intensief, dynamisch en attractief.

Floorball kent verschillende varianten:
Grootveld: Een team bestaat uit 5 heren of dames en een keeper. Het veld is even groot als een zaalvoetbalveld. Kleinveld met keeper: (ook wel Zwitserse variant of unihockey): Een team bestaat uit 3 jongens of meisjes en een keeper. Het veld is veel kleiner, de regels zijn vrijwel gelijk aan grootveld..
Kleinveld zonder keeper: Een team bestaat uit 3 of 4 veldspelers: jongens, meisjes of gemengd zonder keeper. Het veld is kleiner en de regels zijn enigzins aangepast.

[player_list 52]

Our Employees

Floorball voor jou?

Als je eens wilt proberen of Floorball iets voor je is kun je een paar keer gratis komen meetrainen. Floorball kun je combineren met andere sporten. Want je kunt het spelen zonder deel te nemen aan de competitie, of met competitie, deze vindt op zondag plaats 1 keer in de maand. Alle teams trainen op vrijdag, sommige teams hebben een tweede training in de week.

Varianten

Floorball kent verschillende varianten:
Grootveld: Een team bestaat uit 5 heren of dames en een keeper. Het veld is even groot als een zaalvoetbalveld.
Kleinveld met keeper: (ook wel Zwitserse variant of unihockey genoemd): Een team bestaat uit 3 jongens of meisjes en een keeper. Het veld is veel kleiner, de regels zijn vrijwel gelijk aan grootveld.
Kleinveld zonder keeper: Een team bestaat uit 3 of 4 veldspelers: jongens, meisjes of gemengd zonder keeper. Het veld is kleiner en de regels zijn enigzins aangepast.

Wat is Floorball?

Floorball of Unihockey komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. Floorball is de snelste teamsport ter wereld. Floorball is ook één van de snelst groeiende sporten van Europa. In Zweden, Finland, Tsjechië en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten. Hoewel veel floorballregels van ijshockey komen, speel je floorball in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een plastic bal. Omdat de spelregels niet moeilijk zijn kun je Floorball snel leren. Floorball is intensief en dynamisch.

http://zhanzhuang.nl/Lions/wp-content/uploads/2016/11/floorballbeker.jpeg